Artig bok-memeting.

Midt i eksamensmaset fikk jeg en oppfordring av Eirik. Jeg tar med dette oppfordringen, og skal prøve og svare så godt jeg kan.

1) Hvor mange bøker eier du?
Vet ikke. Ikke orker jeg å telle heller. Har akkurat vært på ferie, og kom hjem med 10 nye bøker. Ellers låner jeg en god del bøker på biblioteket. Skulle nesten bare mangle, er jo bibliotekar.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?
Kjøpte ni nye bøker i går, og jeg tar meg den frihet å ikke ramse opp alle titlene. De var alle bøker i en serie for tenåringer skrevet av Cate Tiernan. Rene underholdningsbøker. Synes det er deilig å kunne slappe av med bøker.

3) Hvilken bok var den siste du leste?
Jeg ble for noen dager siden ferdig med boka A Friend of the Family av Lisa Jewell. Morsom, underholdende og avslappende bok. Handlingen foregår i London, og kan nok puttes i kategorien «chick flick». Den har et lett og ledig språk.

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.
Det er ikke så ofte jeg leser bøker mer enn én gang, er jeg redd. Det er for mange bøker som skal leses! Har rett og slett ikke tid til å lese bøker så mange ganger. Finnes noen unntak, riktignok.

* The Outsiders av Susan E. Hinton. Denne leste jeg først på norsk som føljetong i ett eller annet ungdomsukeblad. Siden leste jeg den med jevne mellomrom på engelsk som tenåring. Den har betydd mye da den for det første presenterte meg for poeten Robert Frost og for det andre for det var en av de først bøkene jeg leste på engelsk.

*Letters from Father Christmas av J. R. R. Tolkien. Leses med en kopp varm te eller kakao etter at jeg har pyntet treet på lille julaften. En kjempekoselig tradisjon jeg setter stor pris på. En av mine helt egne juletradisjoner.

*Roboten er løs! av Philip Newth. Ah… Barndomsminner! Roboter, fremtid, og proppfull av humor! En god Sci-Fi-bok for barn.

*Ole Brumm av A. A. Milne. Jeg digger Ole Brumm. Nasse Nøff er min helt.

*Huset som fikk ben av Jo Lie. En av mine favorittbøker da jeg var barn. Var også min mors favorittbok da hun var barn. Det er noe spesielt å bringe bøker fra genrasjon til ganrasjon.

5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg.
Nå vet jeg vel bare om én som leser blogen min fast, og vedkommende ga meg denne utfordringen, så her må jeg nok melde pass…

Én kommentar til “Artig bok-memeting.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *