En titt inn i lydbokas fremtid…

Om lydbøker på CD kommer til å bli en saga blott eller ikke er vel på stående punkt ikke så lett å forutsi, men slik tendensen er, tror jeg faktisk det kan skje. Det er overhodet ikke utenkelig at man etter hvert vil gå over til andre format, som f. eks. mp3, i mye større grad.

I Dagbladets nettutgave skriver i dag om at Lydbokforlaget ønsker å i mye større grad satse på digitale format, og at de satser på at det allerede i år vil være mulig å kunne laste ned lydbøker på nett.

Forlaget har i og for seg allerede produsert bøker i digitalt format, men de har benyttet seg av MBA-format. Dette formatet kan ikke spilles av på alle mp3-spillere, blant annet ikke på iPod, som er en av de mest populære mp3-spillerene på markedet.

En digitalisering av lydbøker vil ikke bare gjøre det enklere for den enkelte bruker å få tak i disse, men det vil også bli betraktelig billigere. Og når de etter hvert starter med streaming av bøker kommer det til og med til å bli svært billig.

Det vil bli spennende å se hvordan lydbokas fremtid blir, og forhåpentlig vil det ikke ta altfor lenge før vi kan se hvilke resultater neste skritt gir…

2 kommentarer til «En titt inn i lydbokas fremtid…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *