Snart påske…

Påske. Krim! Jovisst, påskekrimtiden står for døren. På hylla står Camilla Läckbergs nyeste: Ulykkesfuglen. Jeg gleder meg!

Jeg har tidligere lest Predikanten (2005) og Steinhuggeren (2006) av samme forfatter. Selv om jeg kanskje ikke leser så veldig mye krim til vanlig, er hun en av de jeg bare lese.

Bøkene hennes handler om politimannen Patrick Hedström. Tanumshede politidistrikt er ikke stort, det er et lite samfunn hvor det vanligvis ikke skjer så mye. Sakene som plutselig dukker opp og som Patrick får etterforskningsansvar for er spennende, og jeg synes Läckberg gir en god beskrivelse av hvordan sakene berører det lille samfunnet: Baksnakking, nabokrangling, mistenksomhet… Alt og alle berøres, livene til innbyggene blir for en stund snudd på hodet.

Läckberg nøyer seg dog ikke med kun dette. Hun klarer på en fin måte å beskrive hovedpersonene i boka. I motsetning til mye annen krim, hvor det typiske er å gi etterforskeren eller detektiven en relativt overflatisk beskrivelse, føler vi nok at vi blir kjent med Patrick. Vi får ta del i hans følelser og tanker, ikke bare rundt saken han skal løse, men også på det private plan. Til og med Patricks samboer blir vi kjent med, og jeg ble positivt overrasket over hvordan Läckberg tar for seg et så tabubelagt tema som fødselsdepresjoner.

Med andre ord: Disse krimbøkene kan jeg på det varmeste anbefale, og jeg gleder meg veldig til en god krim som skal nytes på fridagene.

God påske!

4 kommentarer til «Snart påske…»

  1. Psst, du bør få med deg bok 1 i serien også, Isprinsessan… Av en eller annen grunn er den ikke oversatt til norsk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *