Harry Potter i mitt hjerte!

I forbindelse med en søknad på stilling som medarbeider i The Daily Prophet har jeg skrevet følgende tekst som svar på testen vi søkere måtte gjennom. Ansvarlig for siden stiller nemlig høye krav til de «ansatte», noe jeg synes er rett og rimelig, da dette tross alt er en av de beste (om ikke den beste) Harry Potter-sidene på norsk.

Harry Potter 7 Nytt Harry Potter-hysteri i sikte!

Om ikke lenge braker det løs igjen. Selv om du kanskje ikke er blant de som teller dagene (95) til utgivelsen av Harry Potter and the Deathly Hallows, er det vanskelig å overse bokas evne til å trollbinde.

J. K. Rowlings sjuende, og siste, bok om trollmannsgutten kommer garantert til å slå tidligere utgivelsesrekorder, på samme måte som de foregående utgivelsene.

Og enda viktigere: en magisk natt i juli kommer millioner av barn til å sitte med nesa i en bok!

Denne uka vil Scholastic i USA lansere en markedsføringsplan i millionklassen (og da snakker vi dollar) som skal føre an til bokutgivelsen: «There Will Soon Se 7» (betyr «Snart er det 7»). Kampanjen vil blant annet inneholde en turné i USA med Fnattbussen, basert på trippeldekkeren fra Harry Potter og fangen fra Azkaban, og sju brennende spørsmål om handlingen i den siste boka, som skal slippes én etter én både online og i amrerikanske butikker, fram til selve utgivelsen.

Slår alle rekorder.

Harry Potter-bøkene har vært et internasjonalt fenomen siden den første boka kom ut for ti år siden. Harry Potter dukket først opp som en beinete liten gutt med et lynformet arr, og selv om boka i utgangspunktet var rettet mot barn hadde J. K. Rowling snart fortrollet de voksne med sin historie, som i starten ble skrevet på an kafe i Edinburgh. Etterhvert som bøkene kom ut steg også begeistringen, og da Harry Potter and the Half-Blood Prince, den sjette boka i serien, kom ut i 2005 solgte den utrolige 6,9 millioner eksemplarer i USA i løpet av de første 24 timene!

Nører oppunder Harry Potter-manien.

Scholastic har annonsert at de kommer til å trykke opp et opplag på 12 millioner til USA-utgivelsen 21. juli, og 28. mars ble forsideillustrasjonen av Mary GrandPré avslørt.

I dag startet forlaget kampanjen online med en en hjemmeside hvor man blant annet vil kunne finne bokmerker og plakater som man kan skrive ut og andre morsomme ting.

Fnattbuss-turnéen starter i New York 1. juni, og skal på sin ferd besøke 37 biblioteker i USA.

Kilde: The Charlotte Observer

2 kommentarer til «Harry Potter i mitt hjerte!»

  1. Harry Potter ga jeg opp etter at jeg skulle lese Harry Potter og Føniksordenen høyt for den yngste i familien, og leste nesten 200 sider uten at det skjedde en dritt.

    Av en annen verden befinner seg forresten nå i lenkeoversikten til Kanskje det bare er meg …
    Seint, men godt.

  2. Pingle! 😉
    Men, nå skal sant sies at jeg nok synes det var den dårligste av Harry Potter-bøkene. Det virket som om de hadde hoppet over redigering og konsulentarbeid og alt det der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *