Hvilken bok blir kåret til Norges beste?

Litteraturfestivalen på Lillehammer arrangerer sammen med blant annet Dagbladet og NRK Nitimen en kåring av Norges beste bok, kan Dagbladet.no fortelle. Man har siden i slutten av april hatt anledning til å sende inn forslag på SMS, og man har nå laget en liste over de ti mest populære bøkene. Meningen er at man skal stemme (også denne gangen på SMS) på sin favoritt, og boka som får flest stemmer vil gå av med seieren som Norges beste bok.

De ti bøkene man kan stemme på er som følger:

  • Alberte og Jakob av Cora Sandel
  • Beatles av Lars Saabye Christensen
  • Berlinerpoplene av Anne B. Ragde
  • Halvbroren av Lars Saabye Christensen
  • Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset
  • Markens Grøde av Knut Hamsun
  • Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug
  • Pan av Knut Hamsun
  • Peer Gynt av Henrik Ibsen
  • Sult av Knut Hamsun

Et ganske variert utvalg, med andre ord. Jeg må nok innrømme at disse ikke akkurat stemmer overens med min oppfattelse av hva Norges beste bok kan være, men det er nå så. Skal bli interessant å se hvilken bok som vil gå av med seieren…

Én kommentar til “Hvilken bok blir kåret til Norges beste?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *