Drømmen om et bibliotek

BibliotekJeg er for tiden på flyttefot, og igjen blir jeg minnet på hvor forferdelig mange bøker jeg har. Ikke nok med at jeg har pakket ned esker med bøker fra bokhylla og rundt omkring, men jeg har esker med bøker i boden som jeg ikke har hatt plass til her hvor jeg bor nå. Jeg tror ikke små leiligheter er egnet for bokelskere, det vi egentlig trenger er hus, hvor vi kan ha vårt eget bibliotek.

Harriet Backer har malt et bibliotek, og helt siden jeg for en del år siden så dette maleriet på Nationalgalleriet har jeg drømt om å ha et slikt. Maleriet heter «Thv. Boecks bibliothek», og ser ut som et veldig koselig bibliotek med bokhyller til oppunder taket. I biblioteket mitt ville jeg hatt slike bokhyller, og så ville jeg hatt en stor ørelappstol jeg kunne synke ned i og drømme meg bort i bøkenes verden.

Desverre blir man ikke akkurat rik av å jobbe som bibliotekar, så jeg tror nok at det vil forbli med drømmen. Men en fin drøm kan ingen nekte for at det er. I hvert fall ikke for en bibliotekar.

Bildet er av maleriet som er nevnt i innlegget.

3 kommentarer til «Drømmen om et bibliotek»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *