Filmer hjelper bøkers salgstall

Tatt av kvinnen - filmenDe fleste har sikkert fått med seg at Erlend Loes debutroman Tatt av kvinnen nå er en film som går på norske kinoer. Da jeg leste boka i fjor føyde jeg meg inn i rekkene for de som liker boka. Jeg har fått inntrykk av at det er en slik bok man enten liker godt eller ikke kan fordra. Nok om det. Boka har som sagt blitt film, og i går kunne Dagbladets nettutgave fortelle at den nå er «tilbake blant bokhandlenes bestselgere, med en fjerdeplass på pocketlista i uke 36.»

At bøker som blir gjort til film rykker oppover på lista skulle man strengt tatt ikke tro var noe nytt. J. R. R. Tolkiens Lord of the Rings fikk jo et sterkt opprykk da de ble filmatisert for få år siden. Plutselig fikk den ventelister på bibliotekene og solgte svært godt.

Etter jul kommer filmatiseringen av Mannen som elsket Yngve, jeg blir ikke overrasket om boka gjør et salgsopprykk omtrent på samme tid.

Én kommentar til “Filmer hjelper bøkers salgstall”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *