Kvess blyanten, her skal skrives!

NaNoWriMo 2007Det har blitt 1. november og det er igjen duket for årets NaNoWriMo. «NaNo-hvasaduatdetvar?» National Novel Writing Month: I utgangspunktet amerikansk, men åpen for alle andre som måtte ønske å delta.

Det er egentlig et ganske enkelt konsept: Man registrerer seg på hjemmesidene, og der fører man oversikt over hvor mye man har skrevet. Målet er å skrive en roman på 50 000 ord (175 sider) i løpet av en måned. Poenget er ikke å skrive en kvalitetsroman, men det å faktisk skrive. For en gangs skyld er det kvantitet, og ikke kvalitet, som betyr noe. Meningen er ikke å skape den O Store Romanen, men å faktisk skrive. En skriveøvelse, med andre ord. Bare la ordene flomme, ikke tenke språk eller innhold eller noe som helst, bare skrive, skrive, skrive.

Jeg forsøker meg igjen i år. I fjor klarte jeg ikke å nå målet, men kanskje jeg klarer det i år?

5 kommentarer til «Kvess blyanten, her skal skrives!»

  1. Vi er noen bloggere som fyller opp Norge-regionen på nano i år. Jeg er med på kjøtt-og-flesk i år, dvs jeg jukser og bruker nano på å få ferdig prosjektet jeg allerede er i gang med.

    Lykke til med skrivinga! 🙂

  2. Jeg tror ikke jeg helt skjønner konseptet her jeg. Bare skrive uten innhold og tilbakemeldinger? Hvorfor skal man da registrere seg? Er dette en slags selvpålagt pisk? 😉

  3. Cassandra Mortmain: Ah, du jukser, med andre ord. 😉 Hihi. For min del er det bare for gøy. Noe annet enn det jeg skriver til vanlig.

    Leselama: På en måte, ja. 😉 I hvert fall for min del. Joda, det skal være innhold og sånn, poenget er å skrive en roman. Men det er ikke meningen den skal være en BRA roman. Man skal bare skrive den. Og så kan man eventuelt gå tilbake og jobbe med språk og innhold siden, hvis man føler for det. Men det står mer på hjemmesidene, anbefaler å ta en titt der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *