Så leikar me igjen…

Okei, siden Siri gjorde det i sin blogg, måtte nesten jeg også.

 • Ta tak i nærmeste bok
 • Åpne den på side 123, se på femte setning.
 • Skriv inn de neste tre setningene i en kommentar, og husk forfatter og tittel.

Akkurat nå sitter jeg på jobb og tar en pust i bakken i katalogiseringsbunken, så hvilken bok som var den nærmeste var ikke godt å si – jeg er omringet! 😉 Griper derfor tak i en tilfeldig bok, og finner følgende:

«‘Du er helt fin igjen i morgen tidlig.’ Nicko la seg nedpå plattingen ved siden av Septimus og tok et godt tak i ham, så han ikke skulle trille ned igjen.

Måneskinnet lyste ned gjennom bladane, og bestefar Benny duvet fram og tilbake i nattebrisen og vugget guttene i søvn.»

Boka er Skyggen av Angie Sage, nummer to i serien om Septimus Heap. Selv leser jeg den første boka, Magyck som den heter på orginalspråket, sånn innimellom andre bøker. Liker den så langt, men mer vil jeg ikke si om den nå.

5 kommentarer til «Så leikar me igjen…»

 1. Ok.
  Nærmeste bok: Joyce Carol Oates: «Svart jente/hvit pike». Side 123…
  Femte setning… Og så:
  «Dette kunne umulig ha vært Minettes plan for en søndag formiddag. Jeg sto og ventet på omtrent ti meters avstand, delvis gjemt bak en sklie, og holdt øye med henne. Det rant av min nese også.»

  *knis*

  Tror det er forkjølelsessesong i litteraturen også. 😉

 2. Siden jeg ikke har tid til å blogge om jubilanten Astrid Lindgren som hadde blitt hundre år i dag griper jeg Ronja Røverdatter fra hylla :

  » Først må jeg finne et sted der vi kan slå oss ned uten fare. Og det kan bli vanskelig. Men gir du meg sønnen min tilbake, har du mitt ord på at vi skal være vekk før sommeren tar slutt. «

  Og dermed er begivenheten i hvertfall markert på din blogg!

 3. Min bok for hånden:
  William R. Newman – «Promethean ambitions».

  «As Leonardo puts it, alchemists should pay a visit to the gold mines, where they would learn that nature itself does not employ sulfur or mercury in the making of gold. This, og course, is a thrust at the foundational theory of the alchemists, that the metals are all composed of sulfur and mercury in varying degrees of purity, volatility, color and relative quantity. Leonardo’s evidence for the fallacy of the sulfur-mercury theory–that sulfur and mercury are not found in gold mines–had been rebutted long before in Paul of Taranto’s Theorica et practica, showing that the objection was already hoary with age.

 4. Nærmeste bok: «Syvsoverskens dystre frokost» av Tor Åge Bringsværd.
  «… leve våre liv «kronologisk» – som jeg velger å kalle det. Har du noe i mot at jeg kaller det slik? Nei, nei, ikke svar – det var et rent retorisk spørsmål. Men i våre tanker… (H.P. Wagner slo seg på pannen med en pekefinger)… i våre drømmer er vi alle «kongelige» – med rett til å flytte hvor faen vi vil».

 5. Leselama: Hehe. Håper ikke bøkene smitter. 😉

  Eli: Åh, Ronja! <3 Og Og sitatet vet jeg godt hvor i boka befinner seg, handlingsmessig. Sterk scene.

  Mørkemann: Ikke noe lett litteratur, det der, ser det ut til. 😉

  Jan Erik: Hva? Ikke Harry Potter? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *