Tilfeldige bøker. (Litt sånn meta).

For de av dere som ikke leser bloggen aroundbooks, vil jeg på det sterkeste anbefale å i det minste lese Theme Melcks innlegg «Mer om (og fra) to sympatiske herrer.» Dette minner meg litt om insisterende bøker, som nevnt tidligere (i den gamle bloggen), men er også veldig godt skrevet.

Theme Melck skriver: «Et annet tema jeg av og til er inne på, er hvordan bøker «kommer til meg» på underlig vis, for eksempel som synkrone hendelser, tilsynelatende tilfeldigheter som ikke er tilfeldige likevel.» Og jeg ser poenget hans. Noen ganger kan man virkelig undre seg på hvor tilfeldig det hele egentlig er, at akkurat den boka dukker opp akkurat da.

Ei av bøkene Theme Melck refererer til i innlegget sitt, som handler om dette temaet, er Per Pettersons Månen over Porten. Jeg har tidligere lest Ut og stjæle hester av samme forfatter, men denne likte jeg overhodet ikke. Mulig jeg gir Månen over Porten en sjanse på ett eller annet tidspunkt, for den virker interessant…

3 kommentarer til «Tilfeldige bøker. (Litt sånn meta).»

  1. Åh, «Ut å stjæle hester» er en av mine yndlingsromaner! Tenk det, så ulikt man kan oppfatte bøker. 😉

    «Månen over Porten» er jo noe helt annet, så du skal jaggu ikke se bort i fra at du liker den langt bedre.

    Men som du selv sier… så mange bøker og så begrenset tid. Man får velge med hjertet og egen smak. Eller vente på at en bok insisterer seg på igjen. Det er jo et fenomen som stadig opptrer hos oss bokormer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *