Som skapt til leselyst!

Grünerløkka bibliotekEt av de kosligste offentlige bibliotekene jeg vet om er Grünerløkka filial av Deichmanske bibliotek som ligger på Schous plass. Biblioteket ligger sentralt i Oslo, og var det første bygget som ble bygget som et bibliotek her i Norge. Biblioteket på Grünerløkka ble oppført i 1914. Nede i første finner man de vanlige avdelingene for voksne og barn, og oppe i andre finner man Serieteket. Serieteket er verdt en bloggpost for seg selv, derfor kommer jeg til å holde den delen av biblioteket utenfor her.

På Grünerløkka er det alltid et yrende liv, noe som gjenspeiler seg på filialen: Det er alltid mange mennekser på besøk. Dette er dessuten ett av to bibliotek i byen som har søndagsåpent, og det er sikkert flere enn én barnefamilie som tar turen innom en søndag formiddag.

Lesekrok på Grünerløkka bibliotekDet mye ved Grünerløkka filial som oser koselig bibliotek. Flere steder inne på voksenavdelingen finner du små kriker og kroker du kan sette deg ned og lese ei god bok eller ei avis. Hva med for eksempel å krype opp i en kurvstol med en usedvanlig spennende roman? Du får til og med godt leselys fra lampa ved siden av!

Skulle man synes dette blir for gammeldags, så har Grünerløkka, som alle andre filialer av Deichman, trådløst nettverk. Det er flere steder man kan sette seg ned med sin bærbare, men om det er tilsvarende med strømuttak er jeg ikke sikker på. Dette er nemlig et av tilbudene jeg så langt ikke har benyttet meg av på filialen.

Også barneavdelingen er veldig koselig. Der finner du ikke bare bøker, men også en sofakrok med koselige bamser. Ser du deg omkring vil du dessuten få øye på gamle leker på utstilling eller en dukke oppe på bokhylla. Alt er med på å skape en hyggelig og trivelig atmosfære.

Slik jeg ser det: Et bibliotek som skaper leselyst!

Bildene av tatt av Elin Bekkebråten Sjølie.

4 kommentarer til «Som skapt til leselyst!»

  1. Grünerløkka er en perle. Og den første bygningen i Norge som ble bygget som bibliotek allerede fra starten av. I 1914. Og den første Deichmanfilialen. Filialen betydde enormt befolkningen på Løkka. Ikke minst for unga. Den fikk et stort løft igjen i 90-åra da Mai Haakensen ble sjef. Søndagsåpninga var også en viktig vitamininnsprøytning for filialen. Det eneste dumme er den nye fargen, jeg likte mye bedre den rosa.

    Fin at du er på bloggern igjen!

  2. Så koselig med slike lesekroker. Jeg savner å forsvinne inn i en god bok, ingenting kan sammenlignes med det. Men mine biblioteksbesøk for tiden består mest i å få plukket med meg noen barnebøker i full fart før toåringen rekker å tømme alle hyllene…. Det kommer nok bedre tider!

    Ha en fortsatt god sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *