Ny Jane Austen-serie på TV!

I kveld starter den nye BBC-filmatiseringen av Jane Austens roman Sense and Sensibility som miniserie på TV. Selv er jeg den stolte eier av den gamle BBC-serien fra 1981 på VHS (må ikke forveksles med 1995-filmatiseringen med Emma Thompson og Kate Winslet i hovedrollene, selv om den er veldig fin, den også). Jeg er egentlig ikke så flink til å følge serier på TV, men denne skal jeg gi en sjangse, siden den er kun på tre deler.

Denne utgaven av Fornuft og følelser, som den heter på norsk, er rykende fersk, og kom ut i år. NRK skriver blant annet i sin omtale om serien:

Mrs. Dashwood (Janet McTeer) blir enke med tre døtre. Elinor (Hattie Morahan) er eldst, Marianne (Charity Wakefield) nummer to og Margaret (Lucy Boynton) den yngste. Henry Dashwood etterlater seg en stor formue, men alt går til hans sønn fra et tidligere ekteskap, John Dashwood (Mark Gatiss) og hans grådige kone Fanny (Claire Skinner). Sense and Sensibility er en vakker historie om kjærlighet, svik, lidenskap, lyster og sosiale normer.

Første del sendes på NRK kl 21.35 i kveld.

5 kommentarer til «Ny Jane Austen-serie på TV!»

  1. Jeg fikk bare med meg slutten av førsteepisoden i går ved en tilfeldighet, og visste ikke at serien er nyere enn 1995-filmen. Dermed satt jeg ofte og tenkte at filmen hadde hentet mye inspirasjon fra TV-serien både med hensyn til skuespillernes utseende og klær. Og så er det omvendt 🙂 http://www.imdb.com/title/tt0847150/trivia . Heretter er de neste to mandagene satt av til Dashwood-søstrene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *