Litt politisk på en fredag.

Sør-Aurdal kommune har lyst ut stilling som biblioteksjef i Valdres. Bakgrunnen for utlysningen er at deres gamle sjef nå går av med pensjon. Så langt alt vel. Så leser jeg, av ren nysgjerrighet, videre. «F.o.m. 01.01.09 har vi derfor ledig 70% stilling som biblioteksjef.» Et øyeblikk undres jeg over om jeg har lest feil, og ser én gang til. Neida, jeg leste riktig: 70%! 70% i en sjefsstilling?

Det er flere ting jeg undres over. For det første, vil det ikke bli vanskelig å finne en godt kvalifisert bibliotekar som er villig til å jobbe i bare 70%? I dagens samfunn er det de ferreste som er villige eller har mulighet til å jobbe så lite. En annen ting: Hvordan skal en biblioteksjef rekke å gjøre alt en biblioteksjef skal eller bør gjøre bare på 70%?

Jeg er rimelig sikker på at hadde dette vært en mannsdominert bedrift hvor det tidligere stort sett hadde vært ansatt menn som sjefer, ville den aldri blitt utlyst i 70%.

5 kommentarer til «Litt politisk på en fredag.»

  1. Er ikkje sannsyligheita stor for at 70% sjefstilling betyr 120% arbeid for 70% lønn… Nei, det der er noko av det dummaste eg har høyrd. Samstundes er det jo stadig tydelegare at kommunane ikkje alltid prioriterer biblioteka like høgt, desverre.

  2. Et godt poeng, Elin! Flott at du reagerer. Speiler arbeidsgivers kunnskap. Sparekniven rettes ofte mot feil sted. Det rammer skole, helse, kultur. Sjelden kutt i toppstyrelsen.
    Skulle ønske bibliotekarene sto sterkere på krava, sammen. De er jo like sløve som sykepleierne har vært. Det er da vel ikke bare «forsørgede damer uten vett på framtidig pensjon» som slike jobber er rettet mot? Huff, sint blir gamlemor!! Heia, Elin!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *