Gjenlesbart!

Da jeg intervjuet Eirik Newth for litt siden kom vi inn på forfattere vi kunne lese om og om igjen. En slik forfatter for meg er, som nevnt tidligere i bloggen her, Neil Gaiman. Ellers er det en rekke bøker jeg kan lese flere ganger.

I min ungdom (nå hørtes jeg brått gammel ut her…) var The Outsiders av S. E. Hinton ei bok jeg leste flere ganger. Den var faktisk ei av de første bøkene jeg leste på engelsk. For hver gang jeg leste den forstod jeg noe nytt, og den ga meg mer og mer. Og det er jo ofte sånn med bøker man leser flere ganger, man får stadig med seg detaljer man ikke hadde fått med seg sist, eller man gjenoppdager ting man hadde glemt.

I dag er det Neverwhere av Neil Gaiman jeg nok leser oftest. Boka om «London Below», boka om en underlig verden både lik og veldig forskjellig fra vår egen. I denne boka er det den sterkestes rett som råder, men også flaks og uflaks.

Ei bok jeg ser for meg kan bli ei av de bøkene jeg kommer til å lese flere ganger er Aina Bassos Ingen må vite. Jeg kjente det i dag tidlig da jeg leste en omtale av boka jeg ikke hadde lest før: Jeg hadde skikkelig lyst til å lese den på nytt. Og det kommer jeg til å gjøre, kanskje allerede på nyåret? (Ingen må vite var forøvrig månedens bok i oktober på webforumet Bokprat.)

Hvilke bøker og forfattere leser du om og om igjen?

6 kommentarer til «Gjenlesbart!»

  1. Mmmmmm Gaiman er unik sånn – selv leser jeg American Gods om igjen og om igjen og… Det er deilig med sånne bøker, gamle venner man kan finne frem igjen med ujevne mellomrom og vite at man har en god stund foran seg 😀 Nye bøker kan være så uberegnelige sånn.

  2. Det er sant, Stjernesøkeren. 🙂 American Gods er ei bok jeg sikkert kommer til å lese igjen. Første gang jeg leste den ble jeg kjempeskuffa da jeg så den nerme seg slutten, jeg håpet jo at den aldri skulle slutte…

  3. Lyrikken til Gunnar Ekelöf trur eg aldri eg blir ferdig med å lese om igjen. Det er slike tekstar som bare blir meir for kvar gong eg les dei.

  4. Neverwhere er faktisk den eneste boka av Gaiman jeg har lest. Likte den veldig godt, så jeg bør nok kanskje satse på å lese flere av ham. Ha en fin helg!

  5. Jeg har også den følelsen av at jeg har lyst til å lese Aina Basso sin «Ingen må vite» flere ganger. Det er faktisk sånn at jeg bladde litt i den igjen i går. En veldig god bok, synes jeg.
    Neverwhere av Neil Gaiman har jeg ikke lest. Kanskje jeg skal låne den på biblioteket etterhvert.

  6. Harry Potter er nok bøker jeg leser om og om igjen. Det samme med Neil Gaimans sandman,som er fantastiske. Kanskje de ikke teller som bøker, siden de er tegneserier,men..
    Andre bøker jeg liker å lese en gang i året; bøkene om Ayla, av Jean M. Auel. Liker å lese om hennes kamp mot det fastsatte mønsteret i tilværelsen. Girl power bok! Og DragonLance bøkene. Minst en gang i året. Neverwhere er en fantastisk bok 🙂 (og tegneserie)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *