Bokhylla.no

Bokhylla.noEgentlig skulle jeg ha skrevet om Bokhylla.no i går, men da hadde jeg ikke tid. Derfor blir det et kort og kjapt innlegg i dag.

Nasjonalbiblioteket lanserte med andre ord sin nye tjeneste Bokhylla.no i går. Over 10 000 bøker er gjort tilgjengelig gratis på Internett. Bøkene du finner på nettstedet er verker fra 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene.

«Gjennom at Nasjonalbiblioteket har fått til en avtale med Kopinor om godtgjøring for de verkene som ikke er falt i det fri, er denne tjenesten gratis for brukeren. Bøker som ikke er rettighetsbelagte, kan du fritt laste ned til din egen PC.»
Bokhylla.no

Jeg synes det hele er ganske spennende, og er nysgjerrig på hvordan utviklingen av nettstedet fortsetter.

«I løpet av to til tre år vil internettbrukere med et enkelt tastetrykk få tilgang til enda flere bøker som er utgitt i Norge, cirka 50.000 titler, det vil si både norsk og oversatt litteratur, skjønnlitteratur, faglitteratur og lærebøker.»
Dagbladet.no

6 kommentarer til «Bokhylla.no»

  1. Har testa litt jeg også – sammen med en kollega.
    Jeg fikk problemer med å finne SIDETALL. man kan jo ikke gi seg til å BLA gjennom en hel bok på flerfoldige sider!

  2. Eli: Jeg, derimot, får sjekke det nærmere når jeg har tid. Dvs. ikke midt på natta når jeg burde sove. (Ikke lett å legge seg når det er dagslys ute, gitt…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *