Vinduet 2/2009 må jeg få lest…

Etter å ha lest «Tittel: Vinduet No 2, 2009» på barnebokkritikk.no har jeg kommet fra til den konklusjon at denne utgaven må jeg få lest.

Jeg siterer fra anmeldelsen:

Et temanummer om barnelitteratur bekrefter det nok engang misforståelsen om at litteratur for barn og ungdom er noe annet enn – litteratur. Det betyr at nå skal vi snakke om noe annet enn den virkelige, litteraturen, og så er vi ferdige med det – for denne gangen. Slik dagspressen toer sine hender med et dobbeltsideoppslag med mange korte anmeldelser av barnebøker – gjerne like før jul.

For å si det i manifest, i tråd med Vinduets, egen oppfordring i nr. 02/2009:
– For å bli tatt på alvor må barne- og ungdomslitteraturen behandles på linje med annen litteratur.
– For å bli tatt på alvor må den bli delaktig i den offentlige samtalen. Det betyr at litteratur for barn og unge må omtales og anmeldes jevnlig, grundig og seriøst – på linje med annen litteratur. Den er ikke tjent med å få en klapp på skulderen når den fortjener et spark bak. Og det finnes ikke en, type barne- og ungdomslitteratur. Den er og skal være mangfoldig.

Siden nummer 2/2009 er nyeste nummer av tidsskriftet kan jeg ikke låne det med meg hjem fra biblioteket, men når jeg kan det har jeg definitivt planer om å gjøre nettopp dét!

3 kommentarer til «Vinduet 2/2009 må jeg få lest…»

  1. Takk for påminninga! Eg var jo i bokhandelen for å kjøpe denne i sommar, men så hadde dei det ikkje inne også gløymde eg heile greia. Eg må ta meg ein tur på eit bibliotek ein av dagane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *