Årets nobelpris i litteratur går til…

Klokken 13 i dag ble vinneren av årets nobelpris i litteratur offentliggjort, og det var Herta Müller som stakk av med det som regnes for å være verdens viktigste litteraturpris.

NRKs hjemmesider kan man lese følgende:

Hun er født i 1953, og er flyktning fra sitt eget land, Romania. Hun har vært utsatt for sensur og forfølgelse.

– Hun har vært blant mine favorittforfattere i flere år, og jeg er glad for at hun har vunnet. Nå har det vært en europeisk bølge av vinnere, men det er veldig hyggelig at det ble Müller som vant nå, sier NRKs kritiker Marta Norheim.

Jeg så Herta Müller under litteraturfestivalen på Lillehammer for et par år siden, men må innrømme at jeg ikke festet meg bemerkelsesverdig ved henne. Jeg er ikke sikker på at det er helt min kopp te…

Du kan også lese en artikkel på Dagbladet.no.

5 kommentarer til «Årets nobelpris i litteratur går til…»

  1. Er glad for at jeg ikke drikker te … Herta M har jeg aldri lest, men kanskje det er på tide. Med en god kopp kaffe til. 😉

  2. Den svenske komiteen fortsetter sitt arbeid for å svekke litteraturprisens posisjon ved nok en tildeling til en tungt tilgjengelig forfatter som kun leses av de invidde. «Mennesket er en stor fasan i verden» Grøss. Min posisjon er denne: Den virkelig gode litteraturen er den som kombinerer kvalitet med leservennlighet, slik f.eks Ian McEwan og Nick Hornby er eksponenter for.

  3. Jeg har ikke lest noe av Müller før, kanskje jeg skulle prøve…

    Takk for inspirasjon om bookcrossing forresten! Nå er snart noen av bøkene mine «in the wild» – spennende! Les gjerne mer på bloggen min hvis du har lyst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *