Julekalender 2009: Luke 5.

Ingen så det, men det kom en bitteliten kar forbi fjøsnova på Haugen. Det var midt på natta, månen sto som rene gardslampa over tunet.

Han ble stående og skotte. Hadde noen av dem som var inne i huset sett ham, tru? Hadde de dratt kjensel på ham? For han hadde vært her før. Men for noen år sia hadde Anna, kjerringa på garden, blitt sjuk, og da måtte hu gi fra seg alle dyra. Og på garder der det ikke er dyr trivs heller ikke nissen. Han hadde bodd i stallen den gangen, og han var blitt helt fra seg av sorg da den gamle hesten ble slakta, for nissen brukte alltid å stelle med gampen, fôre ham, strigle ham og binde nisseflette i halen hans så han skulle ha lykka med seg.

Fra Nissen på Haugen av Ove Røsbak, s. 13.

Én kommentar til “Julekalender 2009: Luke 5.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *