Mitt leseår 2009.

2009 var for meg et innholdsrikt år. Jeg skiftet jobb, flyttet nordover, kjøpte meg leilighet og flyttet deretter innenbys. Det har vært mange turer både nordpå og sørpå. Leselista er kanskje ikke så skrekkelig lang for dette året, endte opp med «bare» 57 bøker. Noen av disse var noen mursteiner, andre var lettleste bøker for barn. Dog, alle var bøker, like fullt. Jeg har ikke telt med bøkene jeg ga opp.

Høydepunkter for 2009:

A Hat Full of Sky – Terry Pratchett
Twilight-sagaen – Stephenie Meyer
Darlah : 172 timer på månen – Johan Harstad
Høytleseren – Bernhard Schlink
Vindens skygge – Carlos Ruiz Zafón
The Host – Stephenie Meyer
The Man in the High Castle – Philip K. Dick
Song for Eirabu : slaget på Vigrid. Bok 1. – Kristine Tofte
Life of Pi – Yann Martel
De elendige – Victor Hugo
Ingen må vite – Aina Basso (som jeg leste omigjen)
I, Robot – Isaac Asimov

Skuffelser for 2009:

Meg eier ingen – Åsa Linderborg
Trist som faen : fortellinger – Ari Behn
La meg synge deg stille sanger – Linda Olsson
Mengele Zoo – Gert Nygårdshaug
Pilegrimsreisen – Paulo Coelho

Komplett liste over leste bøker 2009 finner du her:
The Books I Read in 2009

5 kommentarer til «Mitt leseår 2009.»

  1. Jeg har Life of Pi liggende her på lydbok men har ikke kommet meg til den enda. Jeg har lest 71 bøker i år, det har ikke blitt så mange mursteiner. Hva er forresten antall sider en bok må ha for å kvalifiseres som murstein? Jeg vil f.eks. si at «Song for Eirabu» er en murstein.

  2. Både Twilight-sagaen og Darlah: 172 timer på månen er på listen over mine favoritter. Darlah er en av de skumleste bøkene jeg har lest, men helt klart også en av de beste. Jeg holdt nettopp foredrag om den i norsk, og det var mange i klassen som sa de ville lese den, og noen har også gjort det. Jeg fikk den til jul for noen år siden, og da jeg nærmet meg slutten ble jeg liggende våken en hel natt og lese fordi jeg ikke klarte å legge den fra meg før jeg visste hvordan det endte. Når jeg tenker meg om var jeg kanskje bare cirka halvveis da jeg la meg den kvelden, med andre ord tok det riktig lang tid før jeg kunne legge meg til å sove…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *