Bøkene om Charlie og Lola av Lauren Child.

Charlie og LolaNoen mener kanskje at billedbøker er lettleste greier som passer best for småunger. Og selvfølgelig passer de fleste billedbøker for barn (dog det finnes faktisk billedbøker som passer best for voksne), og bøkene om Charlie og Lola av Lauren Child passer definitivt for barn. Og etter min mening, så passer dem for voksne også!

Bøkene er morsomme og søte og har flotte illustrasjoner. De handler om søskenparet storebror Charlie og lillesøster Lola. Søsknene opplever helt dagligdagse ting, og tar for seg tema nok de fleste barn, og de som har vært barn, kan kjenne seg igjen i.

Mine favoritter tror jeg må være Men unnskyld meg, det er min bok, hvor Charlie og Lola besøker biblioteket, og Jeg er veldig, veldig ikke helt frisk, som handler om å være syk.

3 kommentarer til «Bøkene om Charlie og Lola av Lauren Child.»

  1. Jeg er helt enig med deg. Charlie og Lola egner seg godt for både store og små. Språket er barnlig uten å være barnslig og situasjonene de kommer opp i har fra tid til annen åpnet øynene mine for barnas verden og måter å tenke på. Dessuten synes jeg det er mye godhet i bøkene – Charlie og Lolas forhold er oppriktig kjærlig. Jeg blir rett og slett glad av å lese dem for ungene.

  2. Her hjemme liker både liten og stor Charlie og Lola. Nå har jeg endelig fått satt «Men unnskyld meg, det er min bok» på «biblioteksønskelisten» (jada, jeg fører liste over bøker jeg har lyst til å låne når vi er innom biblioteket..). Liker også godt «Oisann! Men det var ikke meg» fra samme serien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *