Litterære podkastinger.

Aller først: Hva er en podkasting? Wikipedia definerer det på følgende måte:

Podkasting er en måte å publisere lyd- eller videoopptak på Internett som kan abonneres på ved hjelp av RSS. Podkasting (eng. podcasting) er en sammenslåing av ordene iPod og kringkasting (broadcasting).

Jeg synes podkasting er en fin måte å høre litterære programmer fra hele verden, når det måtte passe meg. Kanskje du også synes det? Derfor tenkte jeg å gi noen lenker til noen av de mange som finnes der ute:

* Books and Authors (BBC) [RSS] – lyd
* World Book Club (BBC) [RSS] – lyd
* Bokprogramet (NRK) [RSS] – video
* Bok i P2 (NRK) [RSS] – lyd
* The Guardian Books Podcast (The Guardian) [RSS] – lyd
* Skønlitteratur på P1 (DR) [RSS] – lyd

Selv bruker jeg Rythmbox Music Player for podkastinger i lyd, og Miro for video, og legger inn RSS i disse, men valg av programmer er selvsagt avhengig av smak og behag, samt hvilket operativsystem man har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *