Når uhellet er ute…

BibliotekbøkerVi møter dem stadig: Brukerene som har vært uheldige og mistet/rotet bort/blitt frastjålet bøker de har lånt. De kommer til oss med halen mellom bena, kikker beskjemmet i gulvet og forklarer stotrende at de ikke finner igjen boka. Hva skal de gjøre? Kjøpe ny bok? Be om regning? Eller finnes det en annen løsning?

Det finnes ikke noe fasitsvar på situasjonen. Det beste er å snakke med biblioteket det gjelder og høre om de har noen bestemt praksis på dette. De fleste av oss som jobber på bibliotek har vært borti situasjonen flere ganger før: Du er ikke den første, og blir neppe den siste det hender!

Skulle det være slik at du ikke finner igjen boka, kan du be om å få låne den litt lenger. Hvis det ikke er venteliste på den kan du hos de fleste bibliotek fornye boka selv via web. Sjekk bibliotekets hjemmesider så finner du ut hvordan! Deretter tar du en skikkelig letesjau, har du familie kan du til og med gjøre det til en liten dugnad. Let alle tenkelige og utenkelige steder. Finkjem boligen (og bilen, hvis du har). Se oppå kjøleskapet, i matskapet, i alle bokhyller, bak bokyller, under sofaen, i sofaen (kanskje den har havnet bak ei pute), ja alle steder du ikke kunne tenke deg at den kan ligge! Og finner du virkelig ikke boka, så følg bibliotekets råd om hvordan dere løser situasjonen, men let først!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *