Sverre Henmos åpne brev til kulturminister Anniken Huitfeldt.

Sverre Henmo har skrevet et åpent brev til kulturminister Anniken Huitfeldt, hvor hab stiller spørsmål vedrørede at barne- og ungdomslitteratur skal stille på lik linje som litteratur skrevet for voksne under vurdering av nominasjonene til Nordisk råds litterturpris. Han skriver blant annet:

Ungdomsbokforfattere (NBU) ser gjerne at barnelitteraturen måles med samme alvor og ressurser som voksenlitteraturen blir målt med. Vi mener riktignok at barnelitteratur bør måles med andre kriterier enn voksenlitteraturen, men dette er et vanskelig felt og inntil det er på plass, er det flott at ministrene tar initiativ til at barnelitteraturen nå skal vurderes for den eksisterende Nordisk Råds litteraturpris.

(…)

Vi vet at kulturministeren i disse dager skal utnevne nye medlemmer av den norske juryen til Nordisk Råds litteraturpris. Og vi regner med at kulturministeren denne gang sikrer seg at jurymedlemmene har den nødvendige barnelitterære kompetansen. For selv om vi ønsker å bli målt med strenge og seriøse kriterier, sier det seg selv at det krever en egen kompetanse å kunne vurdere for eksempel en billedbok som Stian Holes ”Garmanns sommer” (en stor internasjonal suksess) opp mot Karl Ove Knausgårds ”Min Kamp 1” (en tilsvarende suksess i voksenverdenen).

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese hele brevet her:
Er barnelitteraturen like god som voksenlitteraturen?

Én kommentar til “Sverre Henmos åpne brev til kulturminister Anniken Huitfeldt.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *