Sju (ikke så) spennende fakta om meg.

Jeg vet ikke om Hans Petter forsøkte å være morsom da han på torsdag «nominerte» bloggen min til denne… Tja. «Awarden» kaller han det. Det må da finnes et godt, norsk ord for dette? En pris? Men har jeg vunnet noe? Ikke annet enn å ha blitt «pålagt» å skrive sju fakta om meg selv. Og siden dette liksom er en litteraturblogg, skal jeg forsøke å vri dem til noe som har med litteratur å gjøre.

1. Jeg husker godt da jeg knakk lesekoden. Jeg satt på mammas fang og vi leste tegneseriene i lokalavisa. Jeg husker jeg stavet meg gjennom ordene, og plutselig ga de mening! Det var virkelig som et lys gikk opp for meg, og jeg ble kjempeglad. Tenk, jeg kunne lese!

2. Faren min brukte å fortelle min bror og meg eventyr han fant på selv. De handlet om kyllinger. Jeg husker ikke eksakt innhold, bare at jeg elsket det, og at vi etterhvert kom opp i et veldig høyt nummer. (Kylling 1 og Kylling 2 osv. osv.)

3. Jeg var veldig begeistret for Astrid Lindgren som barn, og ble veldig glad da jeg fikk låne Ronja Røverdatter av noen vi kjente. Jeg elsket boka, og husker jeg ble kjempeskuffet da jeg så filmen. Ronja så jo overhodet ikke ut som Roja i boka! (Hun var nemlig godt beskrevet…) Som voksen liker jeg filmen veldig godt, bare for å ha dét sagt.

4. Jeg husker jeg fant Den uendelige historie av Michael Ende på skolebiblioteket da jeg var ca 10-11 år. Det var versjonen hvor boka skifter mellom rød og grønn tekst, og jeg slukte den! I dag har jeg et eksemplar av samme utgave, som jeg har klart å anskaffe meg.

5. Jeg har alltid vært glad i eventyr, og da jeg fant ut at jeg skulle lese 1001 natt spurte bibliotekaren meg om det var greit for foreldrene mine om jeg lånte den. I min naivitet skjønte jeg ikke hvorfor det skulle være det, så jeg svarte bekreftende. Det er ikke før etter at jeg ble voksen jeg skjønte hvorfor. (Jeg var som sagt veldig naiv).

6. Min favorittbok er Neverwhere skrevet av Neil Gaiman. Jeg liker å lese den før jeg reiser til London, og den har fått meg til å se London på en ny måte. Det er desverre halvannet år siden sist jeg var i byen.

7. Jeg er generelt ikke så god til å multitaske, men det eré n ting jeg kan som er ganske praktisk: Jeg kan gå og lese på samme tid.

Nå er det egentlig meningen jeg skal «nominere» en bunke folk, men jeg lar være. Føler du deg kallet, så er det bare å lage din egen liste med fakta…

EBS©2010
Sommer-Elin på magen i mors hage, sommeren 2009. Med nesa i ei bok, selvsagt.

6 kommentarer til «Sju (ikke så) spennende fakta om meg.»

  1. Herlige litteraturfakta om deg, Elin. Husker forresten selv jeg knakk lesekoden. En av barndommens høydepunkter! Og – jeg tipper du er av den typen bibliotekaren som ikke stiller spørsmål ved barn som låner 1001 natt, men heller blir varm og glad for at noen vil låne dem.

  2. Godt å se at du tar det med godt humør, Elin! Og jeg forsøkte ikke å være morsom. Jeg eier ikke humoristisk sans.

  3. Utmerkelse er et godt norsk ord for award.

    Jeg er forøvrig også oppvokst med en far som fant på eventyr på stående fot -skulle gjerne hatt dem skrevet ned…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *