Lost in Austen.

Siden jeg leste Pride and Prejudice første gang i 1995 har jeg vært svært begeistret for hennes forfatterskap. Da jeg fant DVDen med Lost in Austen på biblioteket, måtte jeg selvsagt låne den med meg, og lørdag kveld satte jeg meg til rette i sofaen for å se den.

Egentlig trenger man ikke å ha lest mer enn nettopp Pride and Prejudice for å ha glede av denne filmen, eventuelt i det minste ha sett BBC-serien av denne med Colin Firth som Mr Darcy. Filmen, eler rettere sagt miniserien, Lost in Austen handler nemlig om Amanda Price, som elsker Jane Austens bøker, og som heller tar en kveld i sofaen med ei bok enn å få besøk av sin fotball-elskende og rapende kjæreste. Plutselig en dag dukker selveste Elizabeth Bennet opp på badet hennes, og via en hemmelig, magisk dør havner Amanda midt inne i Jane Austens historie. Men med en manglende Lizzy, og en moderne Amanda som ikke vet å te seg på tidlig 1800-tallsvis, tar den kjente historien en helt annen retning, og det er duket for forviklinger.

Jeg må innrømme at jeg moret eg stort med denne. Personlig synes jeg det er en herlig hyllest til Jane Austen, og den er stappfull av humor. Jeg tror spesielt Jane Austen-entusiaster vil ha glede av denne!

5 kommentarer til «Lost in Austen.»

  1. Eg såg ein episode av denne på svensk tv i fjor sommar – det var morsomt laga. Synd at eg ikkje fekk med meg resten.

  2. Ooh, har sett de første to episodene av denne og likte den kjempegodt! Og nå minna du meg på at jeg har dvd-en i hylla, så da må jeg nesten se resten også snart 🙂 Blir belønning etter eksamen, tenker jeg.

  3. Ah, dette høres jo bra ut! Er svoren fan av Jane Austen, så kanskje dette kunen ha vært moro? (Men jeg må tilstå at jeg sovner av omtrent alt som finnes av TV og film…)

  4. Tilbaketråkk: Lost in Austen « KNIRK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *