Neil Gaiman har vunnet Carnegie-medaljen!

The Gaveyard BookJeg må innrømme at jeg synes det er litt underlig at det er så mange nordmenn som aldri har hørt om min favorittforfatter, Neil Gaiman. Og nå har han nok en gang vunnet en pris: Carnegie-medaljen. Det er hans bok The Graveyard Book som stakk av med prisen, som anses å være en av de gjeveste for britisk barnelitteratur. Denne boka har tidligere vunnet Newbery-medaljen (den øverste amerikanske prisen for barnelitteratur), noe som gjør at han er den første forfatteren som har stukket av med begge disse prisene for samme bok.

The Guardian skriver blant annet følgende om det hele:

The Graveyard Book, the story of a child, Nobody Owens, who is raised by ghosts in a graveyard, took America’s top children’s fiction prize, the Newbery medal, last year. It has also picked up the Locus young adult award, the Hugo best novel prize and the Booktrust teenage award, and this lunchtime was named winner of the UK’s most prestigious children’s fiction prize, the CILIP Carnegie medal. Today’s win puts Gaiman in the company of a roll call of children’s literature’s great and good, from the Carnegie’s first ever winner, Arthur Ransome, who took the prize in 1936 for Pigeon Post, to Elizabeth Goudge, Noel Streatfeild, Eleanor Farjeon and Philippa Pearce.

Neil Gaiman er forøvrig i disse dager aktuell med boka Stories.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *