Mitt første møte med en iPad.

I dag har jeg hatt mitt aller første møte med en iPad. Desverre hadde vi ikke muligheter til å koble den opp på nett, så det ble en «offline-opplevelse».

Førsteinntrykket er at den er alt for stor og tung. Å holde den med ei hånd og navigere med andre første fort til at jeg fikk vondt i håndleddet. En kollega viste meg så at «jammen, du kan bare holde den med begge hender, sånn, og navigere med tomlene! Du rekker stort sett overalt…» Jeg overtok iPaden og viste at, nei, det var slettes ikke så enkelt. Jeg har små hender og rakk ikke halvveis inn på brettet en gang. Å skulle «hvile» den på underarmen var heller ikke behagelig, da også mine underarmer er korte. Jeg følte at det var anstrengende og statisk, og kunne slettes ikke slappe av.

Noen e-bøker lå ikke på brettet, det er jo også en historie – man kan nemlig ikke legge inn e-bøker uten et bestemt program (som jeg har glemt hva heter). Hvorfor følger ikke dette med? Og alt må tydligvis gjøres via iTunes. For å kunne opprette en iTunes-konto må man ha et kredittkort (men ikke alle er godkjente). Og bibliotek har som kjent ikke flust med kredittkort…

Jeg kunne godt tenke meg å teste ut brettet mer, for å bli bedre kjent med det, men førsteinntrykket er nok ikke så veldig bra.

12 kommentarer til «Mitt første møte med en iPad.»

  1. Dette bekrefter mistankene mine, dessverre. Får vondt i hånda av å tviholde på iPhone for lenge, til og med. iPad ville helt klart vært for tung for meg, måtte hatt stativ – og hva er fordelene over en laptop da?

  2. Hehe, skal si du er rask med blogginlegg, Elin! Du skal få låne den mer om du vil. Bare husk å gjøre strekkøvelser med armen, så du ikke kommer tilbake med senebetennelse.. 😉

  3. Synes dette høres rimelig ut. Tror iPad ikke er for alle, ikke minst så er det mange begrensninger, f.eks. at den må kobles til iTunes (var vel noen som kalte den «en veldig dyr kredittkortterminal») Og jeg tror den er lite velegnet som institusjonsapparat for å si det slik. Noen liker den veldig godt, så flere på Internet Librarian International konferansen i London som virkelig koste seg med den. Tror det har mye med hva man ønsker ut av sin digitale hverdag. Selv ser jeg den mest som et alternativ til Kindle og netbook, der man kan slappe av, surfe og konsumere skrift, lyd og bilde etter innfallsmetoden. Ser at noen studenter bruker den som både notatbok og for å sjekke info under forelesninger. Skal bli spennende å se hvor utviklingen går. Det kommer mindre og lettere alternativer ut over vinteren, som ikke minst er bedre egnet til bibliotekbruk, så hold ut og sjekk hva som skjer:-)

  4. App-en for å lese ebøker heter iBooks. I en blogg jeg kom over som sammenliknet iPad med øvrige tablets ble det hevdet at Apple med vilje ikke har forhåndsinstallert den for å lære opp brukeren i å bruke App Store til å installere programmer. Jeg finner selvfølgelig ikke kilden for dette akkurat nå…

    Man trenger ikke lenger kredittkort (eller gavekort) for å opprette en iTunes-konto – kun en epostadresse. Bare si at du vil legge inn betalingsopplysninger senere.

    1. Sjekk selve anmeldelsen min, der får du svar. Og, jo man må legge inn kredittkortopplysninger. Jeg forsøkte uten. Men som sagt, les anmeldelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *