Elins julekalender 2010: Luke 15

Julebøker er definitivt ikke noe nytt, og da jeg i november gikk gjennom noen av julebøkene på biblioteket kom jeg over noe jeg an ser som en virkelig skatt: Babar og Julenissen av Jean de Burnhoff. Denne norske utgaven kom ut på Cappelen i 1985, men ble opprinnelig utgitt første gang i Frankrike i 1951.

Babar og Julenissen. Foto: Elin Bekkebråten SjølieI denne boka møter vi den vesle apen Zaphir, aom har oppdaget at menneskene har noe Elefantland ikke har: Julenissen. Sammen med vennene Arthur, Pom, Flore og Aleksander skriver han brev til Julenissen og ber ham komme og besøke dem også. Da Babar oppdager barna som venter utålmodige, kommer han på at han skal reise til Julenissen selv, og be ham komme til elefantlandet. Straks tar han toget til Europa, og der legger han ut på leting etter den ekte Julenissen…

Selv om boka definitivt er preget av tiden er skrevet av, er den ganske underholdende, og jeg likte den i hvert fall godt.

God julebok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *