NRK sin julepresang til Jane Austen-elskere.

I kveld, klokka 23.20, viser NRK1 Jane Austens Emma. Dette er filmatiseringen fra 1996, med Gwyneth Paltrow i rollen som Emma Woodhouse.

Emma er en klassiker innen britisk litteartur, og handler om Emma, som sammen med sin far tilhører den lille byens mer dannede krets. Hun elsker å leke Kirsten Giftekniv, og forsøker å få sine single venner gift, bare ikke seg selv. Hun har egentlig alltid vært sin fars øyestein, så hun er nok litt borskjemt, og får ofte viljen sin.

Jeg veit det er en del som ikke er så begeistra for denne filmatiseringen av romanen, men jeg må innrømme at jeg liker den svært godt, så jeg har definitivt tenkt å sitte oppe og se den i kveld.

OPPDATERING:

Jeg har visst blingsa… Det kom visst også en annen utgave, som kom samme år. Dette er visst versjonen med Kate Beckinsale i hovedrollen, ikke Gwyneth Paltrow. Så feil kan man altså ta.

Pytt sann, jeg skal uansett se den. Og håper det ikke er en serie.

5 kommentarer til «NRK sin julepresang til Jane Austen-elskere.»

  1. Nei…! Eg hadde jo sett av kvelden i kveld til å sjå Emma. Då er det betre å blingse på filmen, enn å blingse på dagen. (Er det bare eg som blir døgnvill i ferien?)

  2. Til og med eg såg Emma…
    Men høgst forutsigbar affære!
    Jaja, i det minste er/var Kate Beckinsale «koseleg» å sjå på, Paltrow er mest fæl :-p

  3. Austen gjer seg best på film; tredje gong eg ser ein slik, høgst variert utbytte, denne gong var det som sagt lett å gjette kva som kom til å skje. Men slik er det jo med overklassedrama ala Austen? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *