De nominerte til årets UPris er…

De av oss som kjenner til UPrisen vet at det er ungdommenes egen pris. Det er ungdommer som sitter i juryen, og som bestemmer hvilken bok de mener er årets beste ungdomsbok. De nominerte til UPrisen, som beste bok i 2010, er som følger:

Fittekvote av Axel Hellstenius og Morten Skårdal
Alt som er galt med Georg av Hilde Hagerup
Svarte-Mathilda av Tor Arve Røssland
Den siste magiker av Sigbjørn Mostue
Med egne øyne av Arne Svingen og Christoffer Grav

Av disse er det kun Med egne øyne av Arne Svingen og Christoffer Grav jeg har lest, og den likte jeg svært godt. Jeg burdse sikkert hatt som mål å få lest alle de nominerte bøkene før prisen deles ut i mai, men jeg må nok innrømme at det skal holde hardt. Jeg har en litt for stor bunke bøker jeg skal gjennom framover, og jeg er i en «nå-går-det-innmari-treigt-å-lese-bøker»-periode. Uansett, det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren, jeg har hørt mye bra om alle disse bøkene.

Har du lest noen av bøkene, eller kanskje du har planer om det?

6 kommentarer til «De nominerte til årets UPris er…»

 1. Jeg har ikke lest en eneste av bøkene men jeg har lyst til å lese Svingens bok kjenner jeg. Er det to forskjellige ungdomspriser? Det står stille for meg men jeg mener det er en pris hvor det er voksne mennesker som velger ut en rekke bøker mens ungdommene selv får bestemme hvilke av disse bøkene de syntes er best.

  Jeg skulle ønske det også fantes en pris hvor norske ungdom kunne nominere bøker uansett nasjonalitet på forfatteren, men nå er ikke jeg helt inn i prisenes verden så kanskje det også finnes?

 2. Jeg hadde fått lest fire av fem. Tre av dem likte jeg godt, «Alt som er galt med Georg» var nok ikke helt min kopp te. Må nok plukke med meg den siste magiker, jeg har dessverre ikke tatt meg tid å lese Mostue.

  Bjørn, Gjesdal folkebibliotek

 3. Likte ikke Den siste magiker, leste den ikke ut. Kikka litt på Alt som er galt med Georg, men tror den er litt for mørk for min smak…Likte Svingens bok, den var kjempefin! Og så har jeg lånt med hjem Svarte-Mathilda, den er jeg spent på.
  Jeg lurer på hvilke kriterier juryen har for nominasjonen.

 4. Leste og omtalte Fittekvote i regi av Bokbloggturneen og var lite begeistret.
  Den Siste Magiker lånte jeg på lydbok før jul. Meningen var at vi (jeg og barna) skulle lytte til den mens vi samvittighetsfullt korsstinget julegaver. Ingen av oss ble revet med og den ble levert tilbake halvhørt. (Ikke ble det mange julegaver heller forresten.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *