Dikt på en fredag.

7. Døende sommerfugl

Som kjølie honningflammer,
mellom de høstlige stammer,
en sommerfugl synes å følge
det flyktende lys av dag.

Vi fanger en sky og kjenner
i rykninger, viljen brenner.
Et flammende dyp av døden
i foldede vingeslag.

Fra Vandringer : samlede dikt 1955-1970 av Ernst Orvil.

3 kommentarer til «Dikt på en fredag.»

  1. Jeg regne med å ha ganske masse peiling på bildebøker. Jeg har leita etter noen på bibl. uten å finne de. Det er bildebøker som jeg likte svært godt som liten. Det handler om forskjellig ting. f.eks. flytte, få søsken og så videre. Så var det ei gul and som også gikk gjennom hele boka. Så skulle man finne anda flest mulige ganger. De bildebøkene er fra 1980 tallet eller kanskje i begynnelsen av 1990 tallet. De ligner bildebøker som handler om ting man gjøre eller opplever for første gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *