Jeg går ifra deg…

Stellaris DansTeater hadde 1. desember urpremiere på Korrespondanse på Hammerfest bibliotek. Dansen, koreografert av den unge koreografen Jenny Svensson, handler om stadig være på reisefot, både geografisk og mentalt, og hun har i denne dansen kombinert tekst og dans. Jenny Svensson stod også for teksten.

Koreografien ble danset av tre dansere: Svetlana Chernova, Ekaterina Nikitina og Gerd Kaisa Vorren. Alle tre hadde en sentral plass i koreografien. Under dansen framførte Gerd Kaisa Vorren tilhørende tekstbrudd, og jeg syntes dette fungerte svært bra.

«Æ går ifra deg fordi…
…fordi æ kan
…fordi æ kan og…»

Slik lyder deler av teksten, en del som repeteres gjennom hele dansen. Dansens tekst handler også om å bli kjent med en ny by. Byen kan være en av de mange små byene langs Norges kyst, et værbitt sted. Den hendler også om å bli godt kjent med den nye byen, og å kanskje noen ganger føle seg litt innestengt?

Under et parti i dansen brukte de sangen «South Again» med svenske Maia Hirasawa, og teksten var neppe tilfeldig:

They say your heart is where your love is
but mine is in a different place
it’s not that I don’t love you
I’m so sorry
but I’m happy you’re somewhere else
you should know I do my best here in the west
but I’m happy you’re somewhere else
you should know I do my best here in the west, here in… the west
(Fra «South Again», Maia Hirasawa).

Jeg tror mange av dagens unge kan identifisere seg med denne dansen, mange av oss har flyttet mye, på grunn av studier, jobb eller helt andre ting. Men vi kan også kjenne oss igjen i det å gro fast i vaner etter hvert, og kanskje mange av oss noen ganger føler oss litt rotløse?

Det var et virkelig flott dansestykke, og jeg føler meg heldig som fikk være med på urframførelsen. At den ble danset i et bibliotek satte en ekstra fin ramme rundt det hele.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *