Treningsuka 12. – 18. mars

Denne uka har det blitt dårlig med trening. Da jeg våknet mandag morgen følte jeg overhodet ikke i form. Jeg løp på do. Jeg var kvalm. Og ikke minst: Jeg forbannet regelen som sa at man må ha jobbet i ny jobb i minst to måneder før man kan ta egenmelding. Med andre ord, jeg slepte meg på jobb, men to timer før dagens slutt innså jeg at jeg bare måtte komme meg hjem, jeg fikk heller jobbe de to timene inn igjen siden. Og jeg kom hjem i grevens tid, for å si det mildt.

Tirsdag følte jeg meg heldigvis langt bedre, men jeg har vært slapp og i ulage fram til og med fredag. Da sovnet jeg på sofaen på kvelden, og der sov jeg til jeg våknet i halv åtte-tiden lørdag morgen. Lys våken, og i langt bedre form. Der og da bestemte jeg meg for at denne lørdagen måtte jeg få trent.

Lørdagen bragte med seg perfekt løpevær. Jeg liker å løpe etter mørkets frambrudd, og det var helt stjerneklart og etter en dag med sol var det fortsatt varmt og vårlig i lufta. Egentlig aner jeg ikke hvor jeg løp, siden jeg løper på måfå, men jeg endte etter hvert opp i området Lura/Smeheia, hvor det er fint å løpe. Etter å ha løpt i 40 minutter kjente jeg dog at det begynte å bli tungt, og siden jeg ikke ante hvor jeg var, bestemte jeg meg for å legge inn partier med gange. Det tok heldigvis ikke lang tid før jeg var på rett spor igjen, og etter det gikk det på nærmest autopilot resten av veien. Hele turen ble på drøye 55 minutter, med tilsammen kanskje 10 minutter gange, inkludert siste biten av veien, hvor jeg går for å avkjøle musklene litt. Da jeg kom hjem ble det dessuten 5 minutter med situps, og deretter 5 minutter uttøying.

Søndagen møtte meg med strålende sol. Altfor fint til å sitte inne, og jeg fant ut at jeg ville gå meg en tur. Dermed ble det en gåtur på drøye 45 minutter, noe som var utrolig deilig. Det deilige vårværet ser ut til å få fram krokusen overalt! Og det kan man ikke klage på.

Siden jeg hadde gått tur på dagen, ble det bare en kort løpetur på kvelden. Da jeg kom ut regnet det, men bare litt, og det tok ikke lang tid før det ga seg, og det ble kjempefint løpevær. Selv om det bare ble 20 minutter, følte jeg at det var helt OK.

Tanker jeg gjør meg er blant annet at jeg har behov for nye løpesko. Selv om jeg forsøker å løpe på mjukere underlag mest mulig, blir det mye løping på asfalt. Både knærne og ryggen småklager når jeg kommer hjem etter å ha løpt. Jeg vurderer å dra til Løplabbet inne i Stavanger for å få hjelp til å finne riktige sko for meg. Det største problemet kan bli å finne noe i min størrelse, siden jeg har størrelse knøtt (dvs. 34/35).

Jeg har også funnet ut at om treningstøyet ikke nødvendigvis må se fancy ut for min del, er det faktisk viktig at det er behagelig å ha på seg. Treningstøy som irriterer er utrolig distraherende og kommer i veien for flyten i løpinga.

Ja, og så ønsker jeg meg et slikt løpebelte jeg kan ha nøkler og vannflaske i. Jeg tror det hadde gjort seg å kunne innta vann underveis. Etter hvert kan det hende jeg ønsker meg andre ting også, men det er jo lenge til både bursdag (slutten av oktober) og jul, så det er ikke noe poeng i å lage liste riktig enda.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie
Dette bildet ble tatt på søndagens gårtur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *