Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 3.

Lørdagen var en lang og innholdsrik festivaldag. Jeg startet dagen med et foredrag om sminke og spesialeffekter, som var veldig interessant. Det var lærere fra NISS som holdt foredraget, og vi fikk se bilder som viste hvordan man gikk fram for å lage monstermasker og annet gøy fra film og TV.


Copyright Elin Sjølie
Fra foredrag om monstersminke.

Etter foredraget gikk jeg for å kikke litt på årets bokauksjon. Jeg kjøpte ikke noen bøker selv, men jeg tror nok det var noen som gjorde noen skikkelige varp, da mye av det som ble solgt var gamle science-fiction- og fantasybøker som man nok ikke får tak i lenger, og en god del gikk for latterlig lave priser.


Copyright Elin Sjølie
Bokauksjon.

Da vi hadde gått lei bokauksjonen slappet vi av ute i foajéen, før vi gikk og hørte på Kjartan Lindøe presentere de nominerte til Hugo- , Nebula- og Locusprisene, etterfulgt av en dialog med blant annet Jon Bing om film.


Copyright Elin Sjølie
Dialog om film med Jon Bing og Atle Boysen.

Deretter var det duket for æresgjestens foredrag. Ian Banks fortalte levende og morsomt om hvor han fikk sine idéer fra. Dette tror jeg må ha vært festivalens høydepunkt for min del, han fikk meg til å le høyt opp til flere ganger, og jeg var ikke alene! Hele salen brølte av latter ved flere anledninger.


Copyright Elin Sjølie
Ian Banks: æresgjest og forfatter.

Etter æresgjestens foredrag tok jeg meg middagspause, før jeg dro tilbake til festivalen. Siden kostymekonkurransen var avlyst, gikk vi til puben, hvor «spille i band»-spillet pågikk for fullt da vi ankom.


Copyright Elin Sjølie
The Golden Tribble…

Copyright Elin Sjølie
De spiller liksom i band…

Deretter løp timene avgårde, med blant annet diskusjoner om fantasy- og science-fiction-bøker vi har lest, «fan fiction», en genre med voksende populæritet, og en hel del annet mer eller mindre matnyttig. Koselig var det i hvert fall.

Alle bilder er tatt av Elin Sjølie.

3 kommentarer til «Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 3.»

  1. Heidi: Så morsomt. 🙂 Det ble vist flere bilder av den. Imponerende greier. 🙂

    Katrine: Klart det er en genre. Er det noen som mener det ikke er det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *