Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne har till uppgift att belöna det bästa inom samtida barn- och ungdomslitteratur världen över. Det gör att listan med nominerade är en bra utgångspunkt för dig som vill veta mer om vad som händer inom barn- och ungdomslitteraturen i världen idag.

Dette står å lese på hjemmesidene til Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

Kandidatene til prisen er nominerte av eksperter fra flere ulike land, og lista inneholder en blanding av forfattere, illustratører, muntlige fortellere og lesefremmende organisasjoner som virker innenfor flere ulike litterære tradisjoner og på ulike språk.

Lista består av intet mindre enn 168 kandidater fra over 60 land, og 24. mars 2010 kl. 13.00 offentliggjøres det hvem som har vunnet prisen. Dette skjer på Astrid Lindgrens barndomshjem i den svenske småbyen Vimmerby i Småland, og kommer i tillegg til å bli sendt live på ALMAs hjemmesider.

Lista inneholder følgende norske kandidater:
* Rune Belsvik (forfatter)
* Gro Dahle (forfatter, nominert sammen med Svein Nyhus)
* Harald Rosenløw Eeg (forfatter)
* Fam Ekmann (forfatter og illustratør)
* Thore Hansen (illustratør)
* Ragnar Hovland (forfatter)
* Svein Nyhus (illustratør, nominert både alene og sammen med Gro Dahle)
* Bjørn Sortland (forfatter)
* Anne-Cath Vestly (forfatter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *