Å lese en bok…

Hva får deg til å velge akkurat den boka? Og hvorfor leser du?

For å ta det første først. For meg er det utallige ting som spiller inn når det gjelder valg av bøker. Noen ganger er det jobb som spiller inn, andre ganger kan det være tips fra venner og bekjente. Og enkelte bøker leser jeg fordi jeg på en måte føler meg forpliktet til å ha lest akkurat den boka, i hvert fall som bibliotekar. Det kan være gamle klassikere eller nye, populære bøker som har fått mye omtale i media eller hvor ventelistene på biblioteket er milelange. Og jeg må ærlig innrømme at de bøkene jeg leser av «plikt» er de jeg oftest kanskje ikke liker så godt. Det er slettes ikke alltid, men det skjer.

Hvorfor jeg leser? Hm… Jeg leser av mange grunner. Den aller viktigste grunnen for meg er nok at ved å lese slipper jeg å tenke for en stund. I hvert fall når det gjelder rene underholdningsbøker. Jovisst, jeg leser bøker som kanskje ikke er spesielt «gode» sett med litteraturkritiske øyne, men noen ganger kan det være deilig å bare la tankene fare og drømme seg helt bort i en verden som ikke er ens egen. Rett og slett, bare la seg underholde.

Uansett grunn til å lese: Det er sommer og sol, så finn frem en god bok, sett deg i skyggen og les!

GOD BOK!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *