Bjørnsonfestivalen

Skulle du befinne deg i eller i nærheten av Molde, Nesset og Fræna helgen 30. august til 3. september i år, vil jeg anbefale å ta turen til Bjørnsonfestivalen.

«Bjørnsonfestivalen 2006 er til minne om alle som har kjempet for det frie ordet, for retten til mening og handling, og til ære for alle som i dag trues, men nekter å bringes til taushet.» forteller hjemmesidene. Festivalen har vært en årlig litteraturbegivenhet siden 1992, og årets tema er «Makt og avmakt».

Programmet er allsidig, med innslag av flere kjente forfattere. Blant annet kommer kvinnen bak Deichmanske biblioteks mest utlånte bøker om Albert Åberg: Gunilla Bergström, og den suksessfulle Jon Ewo. De har kurs og seminarer også, blant annet et fortellerkurs. Jeg synes det hele virker kjempespennende, men har dessverre ikke anledning til å delta selv. Kanskje neste år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *