Tegneserier + voksne = sant!

Jeg liker tegneserier. Tegneserier kan være så mye. De kan være morsome og underholdende, de kan være politiske, triste, merkelige, triste… De kan kort sagt være det meste. I Norge har jeg følelsen av at mange mener at tegneserier passer best for barn. Det er jeg sterkt uenig i. Mange tegneserier passer overhodet ikke for barn, men er rett og slett rettet mot et voksent publikum. Jeg tror dette er noe man er mer klar over i mange andre land, men her til lands har det vel lenge vært et dominerende marked for tegneserier for barn. Jeg tror dog det er på bedringens veg, spesielt siden vi nå får flere og flere gode, norske tegneserieskapere. Lise Myhre, Karine Haaland, Frode Øverli, InkaLil, Lars Lauvik og Mads Eriksen er noen av de norske serieskaperene som gjør det bra i dag.

Med Internetts inntog har man dessuten fått et stort antall tegneserier online. Og for de av oss som er veldig glad i tegneserier er dette supert. Vi kan oppdage nye serier vi ellers ikke hadde hatt sjangse til å høre om en gang, og enkelte serier hadde kanskje ikke en gang blitt laget. Det er dessuten et medium hvor tegneserieskapere kan få publisert stripene sine, og på den måten kanskje skape en egen liten fanbase, mens de ellers kanskje aldri hadde nådd frem til noen, fordi de kanskje ikke hadde sluppet inn på markedet.

Noen av mine favoritter er:
Cyanide and Happiness
Dork Tower
GloomCookie
M
Nemi
Pawn
Questionable Content
Sinfest
Unshelved
User Friendly

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *