En liten utfordring…

Jeg leser den svenske litteraturbloggen Bokhora, og i dag fant jeg en utfordring der med tema Astrid Lindgren. Siden jeg nå har bestemt meg for å sette litt ekstra søkelys på henne fremover tekte jeg at det passer jo superbra å ta denne utfordringen nå. Så da gjør jeg det. Utfordringen lyder som følgende:

«Veckans tema är Astrid Lindgren. Nämn dina 5 favoriter av hennes böcker.»

Okei. Fem Lindgren-favoritter, i tilfeldig rekkefølge, blir som følger:

1. Mio, min Mio. En fantastisk bok, og den faller definitivt under begrepet «fantastisk litteratur». Jeg kommer antakelig til å si mer om denne på et senere tidspunkt, så jeg lar det blir med dette.

2. Ronja Røverdatter. Denne har jeg elsket siden jeg leste den første gangen, det er noe eget ved denne Ronja. Også en bok jeg kommer til å ta for meg senere.

3. Pippi Langstrømpe. Verdens sterkeste jente! Hun er supertøff, og man kan ikke være feminist og ikke like Pippe, kan man vel? Hun gjør som hun vil, og lar seg definitivt ikke plukke på nesa. Pluss at hun har en utrolig bra rettferdighetssans. En rollemodell, egentlig, mener nå jeg. 😉

4. Brødrene Løvhjerte. En vakker fortelling, også en bok som faller innunder «fantastisk litteratur». Mer om denne på et senere tidspunkt…

5. Emil fra Lønneberget. Om Emil som har det med å gjemme seg for sin hissige far i snekkerbua. Han finner på de aller rareste sprell, og det er ikke fordi han egentlig er slem, men fordi han kanskje er litt vel impulsiv og ikke tenker så mye over hvilke konsekvenser hans handlinger får. Historiene om Emil var nok sammen med Pippi noe av det første jeg ble kjent med av Asrid Lindgren.

Og med dette lar jeg utfordringen gå videre til dere, hvilke fem Astrid Lindgren-bøker er deres favoritter?

3 kommentarer til «En liten utfordring…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *