The Queen’s Knickers av Nicholas Allan

The Queen's Knickers Jeg snublet over denne rare, lille barneboka i en bokhandel i England mens jeg bodde i Wales. (Faktisk i samme bokhandel som jeg kjøpte The Story of the Little Mole Who Knew It Was None of His Business). Det tok meg ikke lang tid før jeg skjønte at dette var ei bok jeg bare måtte ha, og jeg kan forsikre om at jeg heller ikke angret kjøpet i ettertid.

I England har de dronning, og alle har jo sett de fine kjolene, hattene og kåpene hun har på seg. Men har noen, for eksempel på et skolebesøk, noen sinne sett underbuksene hennes? Denne boka handler rett og slett om akkurat dét: underbuksene hennes («knickers» er engelsk for «underbukser» for de som ikke vet eller har skjønt det). Men å si at dette egentlig er ei fagbok kan man ikke, for den er full av underlige underbukser, tegnet på mange festlige måter i rare situasjoner. Rett og slett ei humorbok, med andre ord. Og kan kanskje muligens minne litt om boka om den tidligere nevnte muldvarpen med bæsjen på hodet, hvis man legger godviljen til. Uansett, den er hysterisk morsom. Jeg har ikke sett den her hjemme, verken på engelsk eller norsk, men skulle du ha mulighet, les den! Du vil ikke angre! (Med mindre du da ikke har sansen for slik barnslig humor, men da kan du bare skylde deg selv…)

4 kommentarer til «The Queen’s Knickers av Nicholas Allan»

  1. Hvis du er veldig snill, stikker du innom biblioteket mitt denne uka og lar meg titte på denne boka. Og tar med deg tegnspråkbøkene jeg har liggende til deg 😉

  2. Har nok ikke mulighet denne uka (og boka ligger muligens langt nede i en eller annen eske)… Men jeg skal se hva jeg får til neste uka. 😉

  3. Å, jeg skulle gjerne ha sett en norsk utgaven av denne: «Trusene til Sonja» (eller «Sonjen» som jeg har en tendens til å kalle pga hennes aversjon mot a-endinger. Spanien anyone? Eller Belgien? Skjønner fremdeles ikke hvorfor ikke hun kalte englebarnet sitt for Märthen) … 😉

  4. Aha. Grunnen til at jeg presiserte «denne uka» er fordi jeg har ferie 3 uker fra mandag.. Drar til foreldrene mine på lørdag, blir derfor ikke med på SF-festivalen heller.

    Da har du i det minste tid til å rote frem boken, om du kunne være så snill 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *