Brageprisen 2007, del 1

Jeg tror aldri jeg sa noe om at jeg i våres ble forespurt om å sitte i juryen til Brageprisen. Brageprisen er den største litterære prisen i Norge. Selvsagt svarte jeg ja, og nå sitter jeg altså her og leser. Fagprosa (overraskende nok), noe jeg strengt tatt ikke leser mest av ellers.

Lesende Elin Det kule med dette (bortsett fra æren og alt det der) er at jeg faktisk får lese bøker som kommer ut senere i år. Og bøker jeg nok normalt ikke ville ha lagt merke til ellers. Det er ymse typer fagprosa som kommer ut i løpet av et år, for å si det mildt. Ganske morsomt.

Jeg tror det vanskligste blir å skulle velge ut fire bøker som er mye bedre enn alle de andre. Og så lurer jeg på hvordan de andre tre jurymedlemmene er. Og når jeg får møte dem. Og når prisen skal deles ut…

Bildet er forøvrig fra desember 2003, men jeg trengte et illustrasjonsbilde av meg som leser…

Én kommentar til “Brageprisen 2007, del 1”

  1. Spennende! 🙂

    Fagprosa er vel et enormt felt? Har bøkene du leser noe til felles tematisk, eller er de helt, helt ulike?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *