Mitt favorittlesested

For en god stund siden hadde Glamourbibliotekaren en utfordring i bloggen sin. Spørsmålet lød som følger:

«Ta bilde av deres yndlingssted for lesing!»

«Hjelp!» tenkte jeg, og ante virkelig ikke hva jeg skulle finne på. Jeg mener – jeg kan lese overalt. På trikken, i senga, i sofakroken, ved frokostbordet, ja, til og med mens jeg går! Men her en dag kom jeg på det: På kafé! Jeg elsker å sitte der med en god kopp dobbel soyalatte og lese boka mi. Ekstra koselig er det selvsagt hvis det er grått og kanskje litt kaldt ute. Da blir det ekstra deilig å sitte inne i varmen.

Her er da altså mitt bidrag, mitt favoritt-lesested er på kafé!

Jeg lar utfordringen gå videre, på mitt vis: Hva er ditt favoritt-lesested?

6 kommentarer til «Mitt favorittlesested»

 1. God lesestad! Sjølv om eg misforstod litt, og trudde du sat ved kjøkenbordet med ein bolle smelta sjokoladeis. Hehe. Men «…mmm…!» til begge deler 🙂

  Eg likar aller best å ligge i senga og lese. Lenge. Gjerne med rusk og ul utanfor, og regnpisk mot ruta. Under dyna. Varmt. Det er seint, men i morgon er eg fri. Mmm. Lykke på boks.

 2. Hm, den var ikke lett. Jeg MÅ ligge og lese i senga før jeg legger meg, men ‘må’ er jo ikke det samme som favoritt. Da er det koseligere å SITTE og lese i senga en lørdagsmorgen mens mannen bringer meg kaffe.

  Men favoritten blir nok krøllet sammen i sofaen på kveldstid, gjerne med et glass rødvin på bordet, og høst ute. Mens mannen sitter i stolen sin og leser, og stearinlysene i kandelaberen gir lys og varme, og platespilleren sender ut jazztoner.

 3. Starbucks på St. Georgs plass i Sydney. For de har noen helt fantastiske ørelappstoler som man virkelig kan synke ned i, plassert i en stille og fin krok i kafeen (som ellers er ganske travel). *savne*

  Der jeg bor nå … tjah. Jeg skal tenke på saken og komme tilbake med bilde 😀

 4. Toalettet- for poesi! Som en svoren poesileser må jeg bare sverge til toalettet. Helst mitt eget. For der har jeg alltid et par gode diktsamlinger på lur.Og så har jeg Bukowskis’s fantstiske dikt «berus deg» på veggen. Ellers er sengen, en god stol foretrukket for en god, lang roman, og kafeer for korte noveller. Bilde av toalettet mitt egner seg dessverre ikke på trykk.

 5. Men doveggen er jo et fint sted for et Bukowski-dikt, da. Og det tror jeg nok også mannen selv ville ha ment. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *