Silke av Alessandro Baricco

SilkeDet er alltid hyggelig med positive overraskelser. Silke var definitivt en slik. Da jeg fikk boka i posten via en BookCrossing-bokring var jeg som tidligere nevnt i ferd med å gi opp The File of H. Det var en befrielse å lese ei bok som ikke fikk meg til å føle trang til å legge den vekk med det samme jeg hadde plukket den opp!

Boka handler om franske Hervé Joncour som jobber med kjøp og salg av silkeormer. Hvert år reiser han til Afrika for å kjøpe egg, men så bryter det ut en mystisk sykdom som gjør at eggene ikke kan brukes. Dermed reiser han til Japan, som bare nylig så vidt har åpnet for handel. Handel med silkeormer, på den annen side, er forbudt i Japan, og han tvinges dermed til å smugle eggene, og han må foreta en farefull ferd til det som på denne tiden var flere måneders ferd. Joncour fascineres ikke bare av landet, men også av en kvinne han treffer der, noe som får ham til å reise tilbake flere ganger.

Dette er ei lavmælt og vakker bok. Det som gjør den bra er ikke først og fremst handlingen, men stemningen og språket. Jeg hadde ingen høye forventninger da jeg startet med boka (hun som hadde lest den før meg syntes den var «sådär», som hun sa), dermed ble dette en uventet og velkommen overraskelse. Definitivt ei bok jeg kan komme til å lese igjen.

Én kommentar til “Silke av Alessandro Baricco”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *