Få meg på, for faen av Olaug Nilssen

Denne boka grovt sett delt i tre, og handler om tre forskjellige kvinner: Maria, Alma og «kona til Sebjørn». Man kan si at tema i boka er ønsket om å bli sett. Maria ønsker å bli sett som renholdsarbeider, og at folk skal sette pris på arbeidet hun gjør. Alma ønsker å bli sett av sine klassekammerater, og kanskje aller helst av Artur. Kona til Sebjørn ønsker å bli sett av familien sin, og at de skal verdsette hennes omsorg for dem. Det som knytter disse tre kvinnene sammen er strengt tatt Sebjørn. Maria er dattera hans, Alma jobber som ekstrahjelp i butikken hans, og… Ja, og resten sier seg jo selv.

Boka fikk gode kritikker da den kom ut: «Forfriskende og hemningsløst om tenåringskåthet og opprør.» sa Dagbladet, og Dag og Tids anmelder kunne meddele at «no har ho meg. Etter å ha lese den nye romanen, Få meg på, for faen, melder eg meg inn i fanklubben.» Og så vidt jeg har sett er kritikerene i det store og hele enige: de digger boka.

Og her sitter jeg da, og lurer på hva som er så fantastisk med boka. Skulle sexscenene i boka imponere meg? Nei, de gjorde ikke det. Jeg synes kort sagt hele boka er litt… Tja, patetisk? Jeg synes den mangler dybde. Jeg er ikke ute etter at alle bøker skal ha et større meningsbærende budskap, men jeg sitter igjen med en følelse av at potensialet på sett og vis er der. Det er noe underliggende gjennom hele boka som aldri kommer fram, uten at jeg helt kan sette fingeren på hva det er.

Nei, dette var skuffende greier, dere…

5 kommentarer til «Få meg på, for faen av Olaug Nilssen»

  1. Jeg tror jeg bare leste en tredjedel (bare sexgreiene, selvfølgelig), synes resten var gørrkjedelig. 😛

  2. Huff huff… Denne boken er som et langt mareritt på tross av at den ikke egentlig er så lang. Jeg klarte aldrig å bli ferdig. Det er sikkert bare 50 sider igjen, men jeg gav opp.

  3. Enig, så enig! Kjeeedeeelig. Jeg forventet så mye mer med en sånn
    sprek tittel.
    Blir sikkert en like stor nedtur med boka Frognerfitter – den skal jeg i hvert fall ikke kjøpe og antagelig ikke lese heller (trukke jeg gidder rett og slett).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *