Gode Grisen Gautes lille gråtebok av Merete Morken Andersen

Gode Grisen Gautes lille gråtebokDe som mener at en billedbok kan leses på ti minutter vil jeg protestere høylytt til! Okei, man kan kanskje gjøre det, men da tror jeg man går glipp av mye…

Gode Grisen Gautes lille gråtebok er en sånn bok man definitivt bør ta seg tid med. Ikke bare er bildene nydelig tegnet av Hilde Kramer, men ser man litt nøye etter kan man få med seg de fiffige henvisningene til blant annet andre bøker. Jeg tror det skal et våkent øye med for å se at på et av bildene sitter grisen Gaute ikke bare å leser Trond Viggo Torgersens bok Kroppen vår opp-ned, men bokhylla er fylt med mange bøker som starter på bokstaven «G». Dét er ikke tilfeldig. Det er mye i boka som starter på «G». Foruten intertekstualitet og vakre tegninger er det ei søt bok om savn, vennskap, og det nyttige ved å kunne lese bøker.

Tidligere har jeg også lest Flinke fuglen Fies lille flyttebok, som også er av samme illustratør og forfatter, og jeg tror jeg kanskje kan komme til å lese flere av deres bøker. De er rett og slett en fryd for øyet.

3 kommentarer til «Gode Grisen Gautes lille gråtebok av Merete Morken Andersen»

  1. Eg har bare lese den første boka i «samarbeidsserien» deira: Store sauen Signes lille sovebok. Nydeleg språk, nydelege illustrasjonar. Og godt samspel tekst og illustrasjon imellom. Har no lånt heim to til, men har ikkje fått sett på dei enno. Trur dessverre ikkje at Gaute var blant dei, så eg må nok ta ein tur til i biletbokkassane.

  2. Huh. Jeg har bare lest «Raske reven Rogers lille rotebok».. Den er litt skummel å lese for småunga, siden Roger ikke kan si r. Er kjipt om det er flere slike i klassen.. Men søt er den så absolutt :))

  3. Spennende side om bøker du har laget. Desverre har jeg nå for liten tid til å surfe blant innleggene dine, men kommer snart til bake igjen. Du skriver godt også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *