Litcast: lydbok, eller..?

«Forestill deg en lydbok som aldri har eksistert på papir, og som dessuten er altfor kort og altfor billig til å kalles en bok. I dag fødes litcast.»
«Nå kan du si hallo til litcast», Aftenpostens nettutgave 10. mars 2008

Det er et lite forlag som heter Grieg Lyd som står bak det hele, sammen med Telenor. Nå gir de ut lydbøker som ikke kommer til å komme på papir. De kommer kun som lyd til mobilen din. Den aller første, og lange, romanen som ble sluppet tidligere i måneden er Andreas Markussons kriminalthriller Første gang jeg døde, men også andre forfattere kommer til å stå for såkalte litcaster. Selv om Første gang jeg døde varte i ti timer, kommer dette ikke til å være normen. Litcast er ment å vare i 10-20 minutter. Tanken bak er at man lever mobilt. I løpet av få sekunder laster man ned lydfila til sin mobil, og så kan man høre på litcasten for eksempel i løpet av en busstur.

Personlig synes jeg dette i stor grad minner om podcasts. I utgangspunktet synes jeg det er ei spennende greie, men synes det er synd den kun blir laget for mobiltelefoner. Jeg er av dem som foretrekker mp3-spiller framfor mobiltelefon, av mange forskjellige grunner. Kanskje man etter hvert får gitt ut noveller som små lydfiler i mp3?

2 kommentarer til «Litcast: lydbok, eller..?»

  1. Så smart! Jeg er ikke Telenorkunde, men regner med at dette sprer seg videre så andre mobilbrukere kan bruke tjenesten også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *