Vil skape leselyst hos minioritetsungdom!

Foreningen Les! setter nå igang med et prosjekt for å øke leselyst hos minioritetsungdom. Det er ei stund siden jeg første gang hørte om Leselyst – lost in translation?, og jeg synes det hele virker spennende!

Foreningen !les inviterer som del av prosjektet «Leselyst – lost in translation» til tre heldagsseminarer for tospråklig ungdom på Litteraturhuset i Oslo. Det er de tre største ikke-vestlige språkgruppene som er representert i Norge som inviteres til hver sin dag (urdu, arabisk og somali).

Målgruppe: tospråklig ungdom i alderen 16 – 20 år.

Målet med samlingene er tredelt:

  • skape leselyst gjennom forfatter- og bokpresentasjoner på norsk og morsmål
  • yrkespresentasjoner for å vise litteraturen og formidlingen av den som mulig karrierevei
  • workshop hvor ungdommen får muligheten til å sette ord på hva de opplever som hindre for leselyst, og hvordan disse kan overkommes. Ungdommens råd vil brukes i lærerveiledninger som skal spres i skolen til høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *