Leseglade foreldre.

Jeg må bare si litt mer om leseglede. Det gjør meg så glad! Dagbladet skriver at norske foreldre er på toppen når det gjelder lesing. I den anledning har de intervjuet Andrea Bræin Hovig, som så gjerne vil overføre den gleden hun hadde av å lese til sin lille datter.

Kanskje kjenner du igjen navnet? Her er kanskje forklaringen:

Andrea Bræin Hovig har tatt leseinteressen litt lengre enn småbarnsforeldre flest. I går debuterte hun som barnebokforfatter på Gyldendal med boka «Ville Wilma».

Sitat: Dagbladet

Denne artikkelen gjør meg ikke bare glad, men den minner meg opplevelsen jeg hadde i fjor vinter, da jeg bodde i Bærum og på t-banen på vei til jobb møtte en mor og hennes lille datter som satt og leste. Tenk så lite skal til for å glede en bokelsker.

5 kommentarer til «Leseglade foreldre.»

 1. Å lese for barn er uhyre viktig. Først og fremst for kosens skyld, selvfølgelig, men høytlesing gir så mye i tillegg, som språklig kompetanse, intellektuell modenhet, kunnskaper etc. Fremmer konsentrasjon og læreevne, f.eks.
  Det eneste negative som kan skje med høytlesing for barn, er at den lesende forelderen sovner … Det har skjedd …

 2. Dette er jo godt nytt! Jeg har alltid lest masse for sønnen min og nå leser han så mange bøker at jeg for lengst har mistet oversikten over hva han har lest. Det er flere bøker i uka nå, mye fantasi og krim for barn/unge. Det viktige er uansett at han leser og finner gleden i det. Jeg er i hvert fall kjempeglad for dette! Har alltid lest mye selv også.

  Men jeg må si jeg savner litt den tida da jeg leste høyt for ham… nå vil han jo helst lese selv. 🙂

 3. Selv blir jeg stormende glad når ungene mine spør om vi vær-så-snill kan låne flere lydbøker på biblioteket. Jeg ser på det som resultatet av endeløse opplesningsseanser i småbarnsåra. Mye vil som kjent ha mer. 😉 Og det er jo deilig å bli lest for…

 4. Jeg har mange gode minner med at foreldrene mine leste for meg da jeg var liten, og jeg kan ikke forestille meg hvordan det ville vært uten. Å bli lest for som barn er noe som gir samhold, er lærerikt, inpirerende og ikke minst, veldig koselig. Jeg er overbevist om at det inpirerer til leselyst og en god utvikling av fantasi og språk.

 5. Theme Melck: Nettopp. Hvis jeg noen sinne får barn selv kommer jeg til å lese masse for det!

  Lothaine: Utrolig flott at du har en lesende sønn. Han er «fjortis», er han ikke?

  Leselama: Nettopp. 🙂

  Heidi: Helt enig. Foreldrene våre leste masse for oss da vi var barn, også etter at vi ble voksne. 🙂 Det er noe jeg er veldig glad for den dag i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *