Ny bok av Rowling!

Ny bok av RowlingAt J. K. Rowling nå kommer med ny bok, det er verken en overraskelse eller nyhet. Men nytt (for meg, i hvert fall) er at den antas komme ut allerede i desember! Barneboka The Tales of Beedle the Bard inneholder fem eventyr, og rosinen i pølsa or alle Harry Potter-fans må være at boka kommer til å inneholde en kommentar og fotnoter skrevet av selveste Albus Dumbledore!

Også Dagbladet.no omtaler saken:

«Den vil være i salg torsdag 4. desember i år, skriver veldedighets- organisasjonen, Children’s High Level Group, i en pressemelding.

(…)

Hun laget i utgangspunktet kun sju håndskrevne versjoner, hvorav én ble solgt på auksjon i desember i fjor. Bokhandelen Amazon kjøpte boka, som også er illustrert av Rowling selv, for 1, 95 millioner pund. Inntektene gikk til veldedighets- organisasjonen hennes.»

6 kommentarer til «Ny bok av Rowling!»

 1. Det er forsåvidt ikke dette som er DEN nye (barne-)boka til Rowling da (som skulle skrives under pseudonym). Eller leksikonet. Men moro er det lell. Har forhåndsbestill collector’s edition, woo!

 2. Trudde dette berre var ei relansering av ei bok ho har skrive tidlegare, men med nokre nye endringar? Uansett: Eg har ikkje lese henne enno 🙂

 3. MsJoplin: Kommer ann på hva man mener med DEN nye boka, da. Jeg ante ikke hva hun skrev på, og har ikke spekulert så mye på det, så for meg er det DEN boka. 😉

  Aina: Neida, denne har aldri vært lansert før. Rowling har, så vidt jeg vet, ikke lansert noe før Harry Potter bøkene. I hvert fall ikke i følge Wikipedia.

 4. Trodde du hadde fått med deg (da du jobbet for oss, heh) at hun skriver på en ny barnebok. Vi har skrevet om det et par ganger.

  Aina: Boken inneholder eventyrene i boken som blir omtalt i Harry Potter and the Deathly Hallows. Det ene av eventyrene blir fortalt i fulltekst i HP7, og resten finner du altså i denne utgaven. En skatt for fansen!

 5. MsJoplin: Dette er jo ei barnebok! Og hva dere skriver om ellers får jeg ikke medmeg, siden jeg ikke kommer inn på sidene deres (det vet du da).

 6. Altså, en barnebok som ikke har noe med Harry Potter å gjøre. Etter litt googling (kommer ikke inn på sidene våre selv om dagen) fant jeg ut at hun offentliggjorde nyheten allerede i 2005;

  «I am…there is another childrens’ book that is sort of mouldering in the cupboard that I quite like, which is for slightly younger children, I would say. But there are other things I’d like to write, too. But I think I’ll need to find a good pseudonym and do it all secretly. »

  http://www.accio-quote.org/articles/2005/1205-bbc-fry.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *