Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 1.

Jeg fikk desverre kun med meg én programpost på Oslo Science-Fiction-Festival i dag, mest på grunn at jeg surret litt rundt og kikket etter at jeg hadde fått det orange adgangsbåndet rundt håndleddet. Jeg tror uansett jeg hadde plukket ut rett paneldebatt for min del: Humor i fantasy – essensielt eller ødeleggende?


Copyright Elin Sjølie
Banner på utsiden. Ingen tvil om at det er her det skjer!

Copyright Elin Sjølie
Salg av brukte bøker.

Copyright Elin Sjølie
NISS (Special effects makeup X) har stand i lobbyen.

Paneldetagere var Katrine Myra, Torstein Bugge Høverstad, Torfinn Ørmen og Klaus Mogensen, og debatten ble i programmet presentert på følgende vis:

«Noen lesere synes humoristisk fantasy, enten det nå er Schmitz, Morressy etter Pratchett, er det beste som finnes. Andre vil ha seriøs High Fantasy, der dragene ikke vitser, riddere og jomfruer kjenner sine roller og leserne ikke trekker på smilebåndet i utide. Hva synes panelet?»

Jeg synes det var en morsom debatt, og spesielt godt likte jeg at publikum ble dratt inn i debatten på en naturlig måte. Mange interssante innlegg! Jeg vet ikke om vi egentlig kom fram til noen konklusjon, men de fleste likte vel humor i fantasy og science-fiction. Og som ei i publikum sa: Å skrive om mennesker uten å dra inn humor er vel litt kunstig, for mennesker er jo så morsomme.


Copyright Elin Sjølie
Panelet: Torstein Bugge Høverstad, Katrine Myra, Klaus Mogensen og Torfinn Ørmen.

Alle bilder er tatt av Elin Sjølie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *